Grönsakernas ursprung

 

Oavsett ursprung köper Findus alltid den bästa kvaliteten som finns att tillgå av varje enskild grönsak

 

Vi vill erbjuda ett brett sortiment av grönsaker till er. Eftersom odlade grödor som grönsaker och örter alltid är beroende av klimat, tillgång till vatten, bra jordar och solljus har Findus grönsaker olika ursprung.

De grönsaker som med fördel odlas i varmare klimat importerar vi. T.ex trivs basilika bäst i Italien och Spanien, medan den godaste broccolin kommer från Spanien. Ibland varierar nederbörd och temperatur så att skörden blir stor på ett håll i världen och kanske mindre någon annanstans. Oavsett ursprung köper Findus alltid den bästa kvaliteten som finns att tillgå av varje enskild grönsak.

Djupfrysning av grönsaker

Djupfrysning säkrar grönsakernas vitamin- och mineralinnehåll och är nyttigare eller lika nyttiga som färska grönsaker. En stor del av våra grönsaker är vad vi kallar färskfrysta. Det innebär att de förvälls och fryses in inom 3-24 timmar efter det att de har skördats. På det sättet kan de frysas in när de är som allra bäst och sedan användas vid behov – året runt.

Vill du ha information kring våra grönsakers ursprung ber vi dig att kontakta konsumentkontakt@se.findus.com så kan de hjälpa dig med rätt information.