Panerad fisk är bra mat

Bra mat helt enkelt

  Panerad fisk är bra mat

  Bra mat helt enkelt

   Findus panerade fisk - En riktigt bra måltid!

   Vår panerade fisk är ett gott, sunt och enkelt val till lunchmenyn. Spröd och frasig panering med en saftig bit fisk gör panerad fisk oemotståndlig för både vuxna och barn. Dessutom är den panerade fisken ett hälsosamt alternativ eftersom den innehåller massor av viktiga näringsämnen. Findus panerade fisk har även mindre andel av det ohälsosamma mättade fettet än exempelvis korv och köttbullar. Med vårt breda utbud av panerade fiskprodukter och klimatsmarta recept är det enkelt att variera lunchen med fräscha rätter panerad fisk.

    

   Läs vad dietisten säger

   Ta mig till recepten

   Jämför näringsinnehåll

   Vad innehåller vår panerade fisk?

   Panerad fisk har fått ett oförtjänt dåligt rykte om att vara onyttigt. Vår frasigt sprödbakade panering innehåller inga konstigheter och har dessutom flera nyttiga näringsämnen. Förutom frasig panering av specialbakat bröd finns även glutenfria alternativ.

   Upptäck utbudet av panerad fisk

   Vår dietist Ewa förklarar

    

   Det är en vanlig missuppfattning att panerad fisk skulle vara onyttigare än liknande vardagsrätter som köttbullar och korv. Men Findus panerade fisk innehåller mindre mängd fett och framför allt betydligt mindre av det onyttiga mättade fettet. Samtidigt är panerad fisk rik på nyttigt fleromättat fett som Omega-3 som finns i både fisken och paneringen, säger Ewa Hansson, dietist på Findus.

    

     

   Vad innehåller paneringen?

   ”Paneringen är bakad med rapsolja som är en källa till Omega-3. Därför behövs det inte heller tillsättas fett vid tillagningen eftersom produkten blir som bäst när den bara värms upp i ugn som den är.”

   Vad spelar fetterna för roll?

   "Idag har många en dålig balans mellan de olika fetterna. De flesta får i sig för mycket av mättat fett och för lite av det omättade fettet, vilket kan leda till ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar."

   Varför ska man äta mer fisk?

   ”Livsmedelsverket rekommenderar att vi bör äta fisk 2 – 3 gånger i veckan för att få en bra balans av näringsämnen. Fisk är alltid bra och nyttig mat, oavsett om den är panerad eller ej. Den är inte bara en källa till Omega-3, utan även till andra viktiga näringsämnen som vitaminer, mineraler och protein."

   Dietisten rekommenderar panerad fisk

   Ewa Hansson,
   Dietist på Findus Sverige

   Hur serverar man panerad fisk bäst?

   ”Att panerad fisk upplevs som onyttig mat kan också ha att göra med det traditionella sättet att äta den på. Ofta med mycket potatis, eller pommes frites och fet sås. Istället kan man servera en fräsch sallad till för att göra rätten mer modern och attraktiv.“

   Är panerad fisk bra mat till skolbarn?

   ”För att variera fiskmåltiderna är panerade filéer ett utmärkt lunchalternativ för både vuxna och barn. Dessutom kan panerad fisk vara ett bra sätt att få barn till att äta mer fisk då de brukar älska den frasiga paneringen och saftiga fisken.”

   Panerad fisk jämfört med vardagsmat

   KLIMATSMARTA RECEPT MED PANERAT

   Gör måltiden god, spännande och fräsch med våra recept på panerad fisk. Inspirerande klimatsmarta maträtter som passar lika bra i skolbespisningen som på restauranger och storkök. De kombinerar den frasiga fisken med goda såser och tillbehör. Alla recept är klimatberäknade och märkta med vårt gröna löv. Recepten är komponerade utifrån att fisken går snabbt att tillaga så det finns lite extra tid att lägga på tillbehören.

   Maria Svantemark,
   Findus Nordic Sustainability Manager

   TACK FÖR DIN INSATS!

   Vi på Findus är tacksamma för att du väljer MSC-märkta fiskprodukter. Det gör att vi kan fortsätta att stödja arbetet genom Marine Stewardship Council (MSC) för hållbart fiske som bevarar djurlivet i haven. Tillsammans bidrar vi till friskare hav genom att välja MSC-märkt fisk.

   100 % MSC-MÄRKT FISK

   Findus panerade fisk innehåller alltid 100 % MSC-märkt fisk. MSC-märkningen garanterar att den vildfångade fisken kommer från livskraftiga bestånd och har fångats med minimal inverkan på havsmiljön. För att minska överfiske och exploatering kan ursprunget på MSC- märkt fisk dessutom spåras hela vägen till det enskilda beståndet.

   MER FISK FRÅN FINDUS

   Fiskfilé

   I Findus fiskdisk väljer du djupfryst perfektion efter behov. Alla fiskfiléer är utvalda och handskurna enligt tydliga krav på smak, textur och storlek. Tina och ha den finaste av råvara att laga dagens lunch på. Du hittar bland annat Lax med skinn, Alaska Pollock filé, Ryggfilé av sej och laxfilé.


   Visa fler fiskfiléer

   Fisk med topping

   När det ska gå snabbt och samtidigt bli riktigt gott är fisk med topping perfekt på menyn. Med smakrik topping redan på plats sätter du fisken i ugnen och lägger tiden på riktigt goda tillbehör. Välj mellan Fisk med mandel, Fisk Benedectine, Fisk med tomat och mozzarella. Uppskattat såväl i restaurang som i skolans storkök.


   Visa all fisk med topping